Čaklākie Misas pamatskolas bibliotēkas lasītāji.

      Ir teiciens "Labas grāmatas, tāpat kā labi draugi, ir grūti atrodamas, jo tās nekad nepievils un ar tām var labi pavadīt laiku.” Misas pamatskolas bibliotēkas čaklākie lasītāji grāmatu uztver kā labu un uzticamu draugu. Vēlēšanās draudzēties ar grāmatām raisa interesi par brīnišķīgo skaistumu un dzīvesprieku gan mūsos pašos, gan visapkārt.

     Čaklākie 1.semestra lasītāji ir:

Gabriela Rubāne, Renāts Skudrovs, Kristians Vitkovskis, Deivids Čaplinskis, Kristers Visockis, Elizabete Žūriņa, Ieva Gurtiņa, Raivis Elberts, Dārta Ekimane, Liāna Kunicka, Roberts Fogelis, Evija Mežapuķe.

     “Cilvēks ar labu grāmatu rokās nekad nav vientuļš”, šo atziņu vēlot neaizmirst, skolas bibliotekāre Natālija.

 

Ziemassvētku lasījums.

     Svētku gaidīšanas laikā Misas pamatskolas bibliotēkā notika Ziemassvētku lasījums sākumskolas skolēniem. Tika lasīta Dž.Koulmena grāmata “Par lielām un mazām dāvanām”. Ziemassvētkus vislabāk ir pavadīt kopā! Pele un Lācis nepacietīgi gaida Ziemassvētkus. Šie svētki būs īpaši: Lācis ir apņēmies palikt nomodā, lai draugi varētu apmainīties ar dāvanām un svinēt kopā. Tas būs tik jauki! Tomēr, saņēmis dāvanu, Lācis dodas prom. Vai viņam tā nepatīk? Pelīte nezina, ka Lācis ar lielajām ķetnām mazo sainīti vienkārši nevar atvērt un jūtas vainīgs. Par laimi, pārējie meža dzīvnieki var palīdzēt. Brīnišķīgs stāsts gan maziem, gan lieliem par patieso Ziemassvētku nozīmi.

     Skolēni uzmanīgi klausījās stāsta notikumus. Pēc noklausīšanās tika uzdoti jautājumi, par pareizo atbildi saņēma nelielu saldumiņu. Pārrunāts, ko katram bērniņam nozīmē Ziemassvētku brīnums.

     Tā kā stāsts bija par dāvaniņu, rūpīgi tika gatavotas dāvanu kastītes, kuras tiks izmantotas Ziemassvētku dāvaniņas iesaiņošanai. Kastītēs tika ielikts neliels kārumiņš.

     Lai baltie Ziemassvētki atnāk Klusā vakarā ar mieru, labestību, brīnumu un mīlestības mirdzumu!

                                                                         Bibliotekāre Natālija

 

Ziemeļvalstu nedēļas rīta lasījums bērniem Misas pamatskolā.

    Novembra mēnesī, kad dabā ir vistumšākais laiks, Misas pamatskolā Ziemeļvalstu literatūras nedēļas ietvaros  notika Rīta stundas lasījums sākumskolas bērniem. Šī gada tēma ir Ziemassvētki Ziemeļvalstīs.

    Šogad aprit apaļi 60 gadi, kopš mūs smīdina  pazīstamais Lennebergas Emīls. Skolēni klausījās Astridas Lindgrēnes darbu par Emīlu un nodaļu  "Kad Emīls sarīkoja lielas dzīres Kathultā un noķēra vilku bedrē komandanti".  

    Lennebergas Emīla tēlā iejutās skolas bibliotekāre, kas sveču gaismā stāstīja un lasīja par zēna piedzīvojumiem Ziemassvētku laikā. Skolēni ar interesi klausījās  par Emīla darbiem vai nedarbiem, kā bērni paši izteicās. Iesaistījās sarunās, kas, viņuprāt, bija slavējams zēna darbos.

    Jo, ko gan jūs darāt, ja jums ir papilnam ēdiena, bet citiem tā nav nemaz? Emīls ir pārliecināts par to, ka  jādalās ar tiem,kas cieš badu. Kopā ar Īdu un Alfrēdu sarīko Ziemassvētku dzīres nabagmājas iemītniekiem. Pēkšņi zēna izraktajā vilku bedrē iekrīt negantā komendante. Kas notika tālāk, uzzināsiet izlasot brīnišķīgās, jautrās grāmatas par Lennebergas Emīla piedzīvojumiem.

                                                                                                                                                                                                                                       Bibliotekāre

 

 

  Misas pamatskolas bibliotēkas apmeklējums.

      Sākumskolas skolēni apmeklēja Misas pamatskolas bibliotēku, lai iepazītos ar lasīšanas veicināšanas programmu "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" grāmatām, apskatītu izstādi “Dažādās ābeces”, kuru  iespējams apmeklēt vēl šonedēļ.

       Skolēni klausījās stāstījumu par ābeces vēsturi, ar interesi iesaistījās aktivitātē, kur anekdote, kas iespiesta vecajā drukā, bija jāuzraksta  saprotamā tekstā. Bērniem bija iespēja salīdzināt vecās drukas burtus ar mūsu ikdienas apgūstamajiem burtiem.

       1.un 2. klases skolēni uztaisīja grāmatzīmes, kas tikšot izmantotas lasāmajām grāmatām. 2.-4.klases skolēni, kopā ar audzinātājām, izvēlējās savu burtiņu un uzzīmēja to, kas sāktos ar šo skaņu. Darbs tika veikts pārdomāti un uzmanīgi.  Pats interesantākais, pēc bērnu teiktā, bija tas, ka gaiļa simbols uz ābeces nozīmē čaklumu, rīta gaismas un jaunas dienas vēstnesi.

      Skolēni atstāja bibliotēku, katrs paņemot lasīt arī Bērnu žūrijas vai kādu citu grāmatiņu.  Lai mums visiem ir daudz iespēju augt un pilnveidoties!                                                                                            

                                                                                                                       Bibliotekāre.

Pasākums “Ūdensdzejoļi”

      Ūdens ir visas dzīvības pamatā. Bez tā nespēj dzīvot ne cilvēki, ne dzīvnieki, ne arī augi. Ir tik daudzi veidi, kā mēs ikdienā sajūtam, redzam un izmantojam ūdeni.

      Lai pievērstu uzmanību ūdens tēmai, 1.-4.klases skolēniem notika pasākums ar nosaukumu “Ūdensdzejoļi”. Skolēni iepazinās ar dažādu dzejnieku dzejoļiem par ūdeni  - upi, dīķi, jūru, arī par lietu. Skolēni ar interesi klausījās un paši tos arī lasīja. Aktīvi, dejojot un dziedot līdzi,  iesaistījās dziesmas “Par lietiņu” izpildījumā. Uzmanīgi klausījās jūras viļņu šalkšanā Tutas dziesmiņā “Jūra”. Lieliski iemācījās dejot “Lietus deju”. Nodarbības noslēgumā, pa pāriem, bija jāsaliek un jāsalīmē “ūdensdzejoļa” puzle. Draudzīgi, palīdzot viens otram, tas tika paveikts.

      Paldies par darbošanās prieku!

                                                                                Skolas bibliotekāre

Foto

 

 

Latvijas Rakstnieku savienība izdevusi  Baltijas asamblejas laureātu darbus, kas iesāk grāmatu sēriju ar nosaukumu "Jaunā klasika".

Sērija izdota ar mērķi iepazīstināt lasītājus ar tiem Lietuvas un Igaunijas autoru literārajiem darbiem, kuri saņēmuši Baltijas valstu augstāko apbalvojumu literatūrā, bet latviešu valodā līdz šim nav izdoti.

Igauņu dramaturga Jāna Tetes lugu krājums "Tilts"

Vlada Brazjūna Atmiņas pārliešana, dzejas izlase

Enes Mihkelsones Tornis,dzejoļi           

 

Misas pamatskolas čaklākie BJVŽ lasītāji.

     Ir noslēdzies LNB lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu, vecāku žūrija” šī mācību gada cikls, kur  februārī lasītāji izvērtēja piedāvātās grāmatas.

     Paldies čaklākajiem lasītājiem: Katei Demidovai, Kitijai Gurtiņai, Markusam Kukojam, Renātei Bismakai.  
     Visi BJVŽ dalībnieki saņēma pateicības rakstu un dāvaniņu.

     Visiem vēlu,  lai lasītprieks mūs pavada ikdienā, piepilda mūsu laiku un domas arī turpmāk!

Skolas bibliotekāre

 

Pateicība par piedalīšanos projektā “Baltu literatūras nedēļa”.

      Misas pamatskola saņēma pateicību un dāvanas par piedalīšanos projektā “Baltu literatūras nedēļa”. Skolas bibliotēkas krājums tika papildināts ar lietuviešu rakstnieku sešām jaunām grāmatām. 

      Paldies projekta organizatoriem, partneriem un atbalstītājiem par fantastiskām dāvanām!

      Projekta organizatori: Jonavas rajona Žeimju skola-daudzfunkciju centrsJonavas rajona skolu bibliotēku metodiskais pulciņš.

       Projekta partneri: Vītauta Dižā universitāteLatvijas Republikas vēstniecība Lietuvā, Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā, Jonavas rajona pašvaldībaLatvijas Nacionālais kino centrsLietuvas kino centrs.

       Projekta atbalstītāji: „Kafijas Draugs”, „RT TAX”„Baltic Logistic Solutions”, „Power Sport” , „Save24”.

                                                                     Skolas bibliotekāre

 

Tagad zinu – mans Latvijas dārgums ir daba!

    15.novembris, kad uz LVA konkursu “Tu esi Latvijas dārgums” tika nosūtīti Misas skolas skolēnu radošie darbi, mūsu ciemats un skolas apkārtne  bija tērpti skaistā sarmas rotā.

Katru gadu šādu konkursu organizē LVA, lai piedalītos konkursā, ir jāaizsūta labākie darbi. Šajā gadā savas domas tematā “Tu esi Latvijas dārgums”, izteica 6.- 9.klašu skolēni latviešu valodas skolotājas Dales Oškalnes vadītajās mācību stundās. Nebija viegli atlasīt darbus konkursam. Katra skolēna rakstītajā bija jūtama kāda īpaša  attieksme, mīlestība, atbildība par mūsu zemi .

Kā jau minēju, veiksmīgākie darbi  tika nosūtīti uz Latviešu valodas aģentūru. Jāatzīmē, ka šajā aktivitātē cenšamies piedalīties katru gadu.

Neliels ieskats skolēnu darbos:

Mēs visi esam Latvijas dārgums.

Viens no maniem Latvijas dārgumiem ir lauku mājas, kas pieder maniem  vecākiem.

Mans Latvijas dārgums ir Latvijas himna...šos vārdus jāzin ne tikai latvietim...

Latvijas 3x3 basketbola  izlase – tas ir mans Latvijas dārgums.

Daba ir Latvijas dārgums.

Es esmu Latvijas dārgums.

Mana ģimene ir Latvijas dārgums.

Latvijas dārgums esam mēs paši, kas veidojam valsti.

Latvijas dārgums ir vecvecāku simtgadīgā māja,

                                ģimenes dzimtas koks,

                                tuvs cilvēks,  mamma, tētis,

                                vectēvs, opis,

                                ģimene, radinieki,

                                vecvecmamma,

                                mans bērnības suns,

                                puķe puķupodā...

Rīga, Latvijas Nacionālā bibliotēka, tradīcijas, Dziesmu un deju svētki, tautastērps, ģērbonis, karogs, kultūra, tauta, iedzīvotāji, valoda, dzeja, daba, koki, ozols, ābele, Daugavas loki,  Usmas ezers, skola -  visi šie ir pieminēti kā Latvijas dārgumi.

    Katram ir savs Latvijas dārgums. Paldies visiem, kuri rakstīja no sirds! Madara Š., Rainer, Krister, Andrej, Nil un Monta, paldies par sirsnību un mīlestību , veiksmi un radošumu arī turpmāk!

     Paldies visiem skolēniem un skolotājai Dalei par sadarbību un iespēju ielūkoties jauniešu rakstītajā.

                                    Bibliotekāre Ilze Arāja.

 

Iesēj savu kvadrātmetru

Ir pagājis gads kopš 2020. gada rudenī Latvijas Dabas fonds aicināja pieteikties akcijai

“Iesēj savu kvadrātmetru”.

    Akcijas dalībnieki vienlaikus kļuva par sabiedriskajiem pētniekiem, jo “Iesēj savu kvadrātmetru” ir arī zinātnisks pētījums, kura mērķis ir izvērtēt dabisko pļavu augu sēšanas iespējas ārpus pļavām un ganībām. Atsaucība akcijai bijusi ļoti liela. Vienu kvadrātmetru savas skolas pagalmā pļavu augiem atvēlējām arī mūsu skolā. Eko pulciņa dalībnieki “savu kvadrātmetru “ iesēja pirms gada novembra sākumā.

    Vasarā pētnieki devās klātienē aplūkot daļu no iesētajiem kvadrātmetriem, diemžēl mūsu kvadrātmetru neapskatīja, jo visus 1846 pieteiktos kvadrātmetrus nevarēja apciemot.

   Kā atklāja eksperti, eksperimentālajos  kvadrātmetros kopumā konstatētas 26 sugas – gan pļavu augi - lielziedu vīgrieze, parastā pīpene, sveķene, pērkonamoliņš, vidējā ceļteka, brūngalvīte, dzirkstelīte, parastais pelašķis, ārstniecības ancītis, rasaskrēsliņš, pērkonamoliņš, vizulis, pļavas dzelzene, gan dažādu sugu nezāles. Lielākā daļa augu ziedēs nākamajā sezonā, jo tiem nepieciešams laiks un pirmajā gadā augi uzkrāj spēkus saknēs.

 

     Ar īpašu prieku gaidīsim baltās pīpenes, kuras sadīga vislabāk un visvairāk, bet būs arī pelašķi tējai un  mums vēl nezināmas sīkas pļavu puķītes, kuru nosaukumi vēl jānoskaidro.  Labi sadīga arī āboliņš (bet varbūt to sauc citādāk?), tas ziedēja vēl vēlu, vēlu, paspēja vēl tikt svētku dekorācijā.

Tagad kvadrātmetrs gatavojas aukstumam, ziemai, lai, to pārcietis, pavasarī atkal priecētu mūs ar savu pļavas augu daudzveidību.

Pārmaiņas dotajā laukumā fotogrāfijās centās piefiksēt bibliotekāre Ilze

 

15.oktobris – Valsts valodas diena.#valstsvalodasdiena

 1998. gada 15. oktobrī Satversmes ceturtajā pantā tika nostiprināta valsts konstitucionālā vērtība: "Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda."Lai īpaši godātu latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā, pēc Valsts prezidenta Egila Levita ierosinājuma un Saeimas lēmuma, šodien pirmo reizi tieši 15.oktobrī un turpmāk katru gadu tiks atzīmēta Valsts valodas diena.

           Latviešu valodas aģentūra par godu mūsu valodai rīkoja akciju „Latviešu valoda man ir…”.

Arī mūsu skolas  2. un 6. klases skolēni izteica savus vēstījumus, tos apkopoja un  vietnē https://vards.valoda.lv/ iesniedza bibliotekāre Ilze.

Akcija noslēgusies, iesūtītos valodas vērtību stāstus aģentūra apkopos līdz 18. novembrim, Latvijas dzimšanas dienai.

Paldies skolotājām Dinai un Dalei un skolēniem par sadarbību ar skolas bibliotēku!

 

Rudens brīvdienas tuvojas…

Vai jau nodrošinājies ar lasāmvielu ?

Prieks par 2.klases skolēniem, kuri jau šodien izvēlējās katrs savu brīvdienās lasāmo grāmatu.

Skolas bibliotēka ir atvērta arī rīt - piektdienā.

Atnāc un atnes izlasīto grāmatu, varēsi paņemt jaunu, ko lasīt brīvdienās!

 Skolas bibliotēkā Tevi gaida.

 

 Baltu literatūras nedēļa

 2021.gada 21. septembrī mūsu skolas 6.klases skolēni piedalījās starptautiskā Lietuvas un Latvijas skolu bibliotēku projektā „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa”.

Misas pamatskolas skolēni projektā šogad piedalījās jau ceturto gadu. Šoreiz kaimiņvalsts Lietuvas vēsturi un literatūru turpināja iepazīt 6.klases skolēni.

Skolēni atcerējās iepriekšējā mācību gadā uzzināto par kaimiņvalsti Lietuvu. Skolēni kopā ar bibliotekāri veltīja mācību stundu Baltu literatūras nedēļai.Tika apskatītas bibliotēkā esošās grāmatas par Lietuvu. Šoreiz uzmanību pievērsām Jurgas Viles grāmatas “Sibīrijas haiku” izdevumam latviešu valodā.  Grafiskais Jurgas Viles un Linas Itagaki stāsts „Sibīrijas haiku” bija iekļauts 2020.gada  Latvijas Bērnu žūrijas sarakstā.Tas ir stāsts par bērnu pieredzi Sibīrijā, kur viņi kopā ar ģimeni nokļuva pēc 1941. gada deportācijas

Pārrunājām jau zināmo par abu tautu kopīgajiem vēstures likteņiem. Daži  jaunieši jau bija izlasījuši šo grāmatu.

Zēniem bija interesanti no papīra izveidot vēstuli-aploksni, padomāt, ko gan viņi rakstītu vēstulē savējiem.

 Meitenes vairāk ieinteresēja projekta dāvanā saņemtā  mandalu grāmata.

Paldies 6.klases skolēniem par aktīvo par darbošanos „Baltų literatūros savaitė/Baltu literatūras nedēļas'' ietvaros.

 

                   Misas pamatskolas bibliotekāre Ilze Arāja.

 

 

Projekta organizatori: Jonavas rajona Žeimju skola-daudzfunkciju centrs, Jonavas rajona skolu bibliotēku metodiskais pulciņš.

Projekta partneri: Vītauta Dižā universitāte, Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā,

Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā, Jonavas rajona pašvaldība, Latvijas Nacionālais kino centrs, Lietuvas kino centrs.

Atbalstītāju logotipi un interneta adreses :

 

  „Kafijas Draugs”: https://www.kafijasdraugs.lv/

  „RT TAX”: https://rttax.com/lv/

     Baltic Logistic Solutions: https://www.bls.lv/lv/

     Power Sport: https://www.powersport.lv/lv/

   Save24: https://www.save24.lv/lv/

 

 

 

Dzeja dzīvo

Šī gada Dzejas dienu moto ”Dzeja dzīvo “.

Misas skolā Dzejas dienu mēnesis jau sācies. Otrdien, 7.septembrī  sekojot norādēm, skolēni apciemoja skolas bibliotēku., jo …Dzeja dzīvo arī bibliotēkā.

Bibliotēka pārsteidza skolēnus ne tikai ar gaišo, atremontēto telpu, bet arī ar jaunām grāmatām un iespējām.

Šajā mācību gadā skolas bibliotēkas fonds, pateicoties VISC projektam ”Atbalsts izcilībai” , ir papildinājies ar  2021.gada Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatām.

Skolēni iepazinās ar savam vecumam atbilstošajām grāmatām, meklēja dzejas grāmatas, lasīja un klausījās dzejoļus, pārrunāja tos. Mēģinājām noskaidrot, kur vēl varētu dzīvot dzeja.

Paldies skolotājiem un skolēniem par izrādīto interesi darboties un sadarboties. Prieks par 5.klases skolēniem, kuri jau izvēlējās lasāmās grāmatas.

 Bibliotēkā visi būsiet gaidīti otrdienās, ceturtdienās un piektdienās! Nāc lasīt!

        Bibliotekāre Ilze Arāja.

2020./21. mācību gadu noslēdzot 

Izstāsti man savu sapni

Nedēļā pirms pavasara brīvdienām uz mūsu skolu pienāca savādas bandroles, tās mums atgādināja par to, ka vēl iepriekšējā mācību gadā  bijām vidusskolas statusā; sūtījumi bija pagājušā mācību gada skolēniem Alisei Zaļmežai, kura absolvējusi pēdējo 12.klasi Misas vidusskolas vēsturē, kā arī Tīnai Spalvai un Kristianam Švītiņam, kuri pabeidza 9.klasi, un Eduardam Kauneckaitim, kurš šajā mācību gadā mācās citā skolā, un Kitijai Līvai Mežapuķei, kura nu jau 5. klases skolniece. Minētie skolēni saņēma LVA izdotās grāmatas “Izstāsti man savu sapni “autoreksemplārus un pateicības.

     Katru gadu LVA izsludina radošu konkursu latviešu skolēniem visā pasaulē. Skolēnu veiksmīgākie radošie darbi tiek apkopoti un izdoti grāmatā. Ir izdotas jau 13 grāmatas. Skolas bibliotekāres aicinājumam piedalīties konkursā atsaucās skolotājas Dale, Dina , Natālija ( tagad Vecumnieku vidusskolas skolotāja ),kuras mudināja skolēnus izlikt savus sapņus radošā darbā, un skolotāja Inga, kas rosināja savus toreizējos pirmklasniekus sapņus izteikt zīmējumos. Labāko darbu vidū Megijas, Kristiānas Elizabetes, Amandas un Keitas Austras zīmējumi neiekļuva, arī izdotajā grāmatā to nav, bet cerību nekad nevajag zaudēt. Un tā sanāca mūsu radošo darbu autoriem, jo sākotnēji mūsu 6 skolēnu darbi neiekļuva apbalvoto skaitā, bet nu varam lepoties ar to, ka 422 līdzautoru vidū 5 skolēnu radošie darbi par sapņiem izlasāmi 2020.gadā LVA  izdotajā grāmatā “Izstāsti man savu sapni”.

Ikgadējais LVA konkurss parasti tiek izsludināts jau 26.septembrī, Eiropas Valodu dienā, un darbi jāiesūta līdz 18.novembrim, bet konkursa noslēgums ir Starptautiskajā dzimtās valodas dienā 21.februārī.

 

Skolas bibliotekāre aicina skolēnus būt radošiem un uzdrošināties gan sapņot , gan piedalīties konkursos.

 

Baltu literatūras nedēļa ar 5. klasi

Š. g. 25. septembrī mūsu skola trešo gadu piedalījās starptautiskā Lietuvas un Latvijas skolu bibliotēku projektā „Baltų literatūros savaitė / Baltu literatūras nedēļa”.

Kaimiņvalsts Lietuvas vēsturi, ģeogrāfiju un literatūru iepazina 5.klases skolēni kopā ar latviešu valodas un literatūras skolotāju Sarmīti.

Bibliotēkā visi kopā klausījās pasaku par Egli zalkšu karalieni.

Sarunu noslēgumā par pasakas tēmu skolēni izkrāsoja mandalas. No skolēnu darbiem tika izveidota izstāde.

 

Krišjāņa Barona 185. dzimšanas dienas svinības

Piektdienā, 30.oktobrī Dainu tēva Krišjāņa Barona 185.dzimšanas dienu  svinēja  2.klases skolēni.

Bet 5. Un 6.klašu skolēni katrs izveidoja savu “Tautasdziesmu vācelīti”. Skolēnu darbiņus varēja skatīt bibliotēkā izveidotajā izstādē.

 

Mans latviskākais vārds

Piedalījāmies LVA organizētajā valodas daudzināšanas akcijā „Mans latviskākais vārds”, izveidojām  skolas leksisko portretu "Vārdi esam mēs!"

Esam lepni, ka starp 10 iemīļotākajiem latviskajiem vārdiem  ir 5 mūsu skolas izvēlētie vārdi: ozols ,Latvija, dzimtene, saule, rupjmaize .

 

Ziemeļvalstu literatūras nedēļa

9.-15.novembris - 2020.gada Ziemeļvalstu literatūras nedēļa. Šī gada tēma - "Ziemeļvalstis un pasaule". Pasaule un es, es un pasaule. Par šādiem jautājumiem lasījām un runājāmies skolas bibliotēkā ar 1., 2. un 4. klašu skolēniem. Iepazinām norvēģu autores Kristinas Rūšiftes grāmatu "Visi skaitās".

 

Iesēj savu kvadrātmetru

Iesaistoties skolas Eko padomes darbībā, bibliotekārei radās ideja iesaistīt skolu  Latvijas Dabas fonda akcijā “Iesēj savu kvadrātmetru”.

Eko padomes aktīvisti, skolas personāla atbalstīti,  skolas pagalmā speciāli iezīmētā vietā iesēja akcijā saņemtās pļavas puķu sēklas.

 

Izstādes

Jaunie dabas draugi bibliotēkā var apskatīt dabas grāmatu izstādi, savukārt citiem lasītājiem iespēja iepazīties ar grāmatu izstādi par Ziemassvētkiem un pašdarinātu Ziemassvētku kartīšu izstādi

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētku gaidīšanas laikā 2.klases skolēni , ievērojot visus noteikumus, ciemojās bibliotēkā, kur klausījās audiodzejoļus I.Stariņas lasījumā, dalījās sarunās par Ziemassvētku gaidīšanu un runāja svētku laika tautasdziesmas, kā arī iepazinās ar izstādēm.

Kalendārs

March 2024
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lepojamies!